Ons aanbod voor kerstboomverkopers

Het TREETEX-kerstboomnet is het eerste kerstboomnet dat 100 % uit katoen bestaat en volledig composteerbaar is. Dit is een natuurlijk product dat iedereen kent en dat is geïmpregneerd met een waterafstotende afwerking die onschadelijk is voor het milieu. Het loopt zeer goed als het net manueel moet worden aangebracht, zelfs in slechte weersomstandigheden, en de mazen hebben een uitstekende stevigheid.

Kerstmis is het feest van de liefde, in landen met een christelijke cultuur staat deze gebeurtenis ook voor het behoud van en de liefde voor onze aarde.

De zorg voor onze kinderen en kleinkinderen wordt verkondigd als de kern van de kerstboodschap.

30 miljoen kerstbomen betekent bijna 700 ton plastic netten die niet vergaan.

De toekomst van ons milieu heeft geen nood aan kerstcadeaus die onze planeet met nog meer afval opzadelen!

Het duurzaam geproduceerde en biologisch afbreekbare kerstboomnet is de alternatieve mogelijkheid om het kerstfeest op een ecologische en milieuvriendelijke manier te organiseren.

Reeds bij de aankoop van de garens en bij de productie zien wij er streng op toe dat ons TREETEX-kerstboomnet milieuvriendelijk is en wordt geproduceerd met behulp van een duurzaam energieverbruik. De productie gebeurt met moderne ronde breimachines die zijn voorzien van speciale breinaalden.

Het grootste probleem bij buitengebruik is het uiteraard goede waterabsorptievermogen van het katoen. Aangezien het manueel aanbrengen van het net een moeilijke en soms slopende bezigheid is, mag het net niet te zwaar worden door de waterabsorptie van regen of sneeuw waardoor het net niet vlot kan worden aangebracht.

Daarom worden de katoengarens na het weven gehydrofobeerd, d.w.z. waterafstotend gemaakt. Het waterafstotend middel voldoet aan Oeko-Tex Standard 100 en de garens zelf voldoen aan Oeko-Tex Standard 1000. (de garens zijn gecontroleerd op schadelijke stoffen en milieuvriendelijke werking)

Help mee om het afvalprobleem met kerstmis niet verder te laten toenemen!

Het Europees cultuurgoed kerstboom verdient het niet om in goedkoop en vervuilend plastic te worden verpakt.

TREETEX

VOOR HET MILIEU GEEN PLASTIC VERPAKKING

Ecologisch composteerbare kerstboomnetten voor de toekomst van ons milieu.

Neem contact met ons op voor professionele voorwaarden

De feiten pleiten voor het composteerbare natuurlijke kerstboomnet.

Deze cijfers uit Wenen bewijzen hoeveel meer afval er met kerstmis is: in de Oostenrijkse hoofdstad is er 300 ton meer oud papier vastgesteld, waaronder verkoopverpakkingen en geschenkverpakkingen. Daarnaast is er 550 ton meer restafval en 600 ton kerstbomen.

In het Duitse Nördlingen hebben het stadsbestuur en de Naturschutzbund 20 tot 30 procent meer afval berekend met kerstmis.

Elk jaar belandt er meer dan acht miljoen ton plastic afval in de oceaan. Zeedieren verwarren kunststof vaak met voedsel en sterven door het eten van plastic. Anderen komen vast te zitten in plastic afval en kennen een pijnlijke dood. Plastic bedreigt de biodiversiteit. Chemicaliën en weekmakers komen na verloop van tijd vrij en komen zo in het milieu terecht. Dit leidt voor menselijke en dierlijke organismen tot hormonale veranderingen.

De gevolgen hiervan zijn vruchtbaarheidsproblemen, de vervrouwelijking van mannen en misvormingen bij het nageslacht.

Tot nu toe werd plastic vooral gezien als een probleem van de oceaan. Nieuwe studies tonen aan dat ook Duitse binnenwateren vervuild zijn met microplastic, bijvoorbeeld uit wasmiddelen, textiel en douchegels. Aan de oevers van de Starnberger See telden de wetenschappers opmerkelijk 831 plastic deeltjes per kubieke meter.

De Rijn is vervuild met plastic zoals bijna geen andere rivier.
Plastic vergaat niet.

Een plastic zak vergaat ten vroegste na 100 jaar.

Volgens de Umweltbundesamt duurt het zelfs 450 jaar voor een plastic fles volledig is vergaan.